Dorpswandeling en veiling in Historische Tuin

Aalsmeer – Museum Historische Tuin organiseert dit seizoen weer iedere laatste zaterdag van de maand een dorpswandeling in Aalsmeer Centrum en een publieke veiling in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer. Zaterdag 30 juli gaan de deelnemers aan de dorpswandeling op pad met architect Joop Kok. Hij heeft een grote kennis van de lokale historie en bouwkunde en vertelt hier graag over. Onderweg bekijkt (en bezoekt) u een aantal interessante gebouwen en plekken in de dorpskern. Leuk voor bezoekers, maar zeker ook voor dorpsgenoten. Na de wandeling loopt u gegarandeerd met een andere blik door het prachtige dorp! De dorpswandeling start om 13.00 uur bij de kassa van de Historische Tuin en duurt ongeveer vijf kwartier. Deelname kost 5 euro per persoon en een plaats reserveren kan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of door te bellen naar de Historische Tuin: 0297-322562.

Bloemen, planten en fruit

Na de wandeling wordt vanaf 15.00 uur een publieke veiling gehouden. In het veilinggebouw van het museum kunt u ‘bij afslag’ bloemen en planten, maar ook verse groenten en fruit van de Tuin kopen. Iedereen met een entreekaartje voor het museum mag meedoen. De veilingmeester legt graag uit hoe het werkt. Voor museumkaarthouders, donateurs en kinderen tot 12 jaar is de toegang tot het museum (en de veiling) gratis. De opbrengsten van de veiling komen ten goede aan het onderhoud van het museum.

Augustus en september

De volgende wandelingen en veilingen staan gepland op 27 augustus en 24 september. Ook hiervoor kan al gereserveerd worden. Wandelingen, veilsessies en rondleidingen op de Tuin zijn op aanvraag ook voor groepen te boeken. Kijk voor alle informatie op www.historischetuinaalsmeer.nl.