Diner- en tuinbon voor inleveren lege batterijen

Aalsmeer – Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Deze maand zijn de dames Zonnenberg en de Jong uit Aalsmeer en Oost uit Kudelstaart de gelukkigen. Stibat bedankt de drie inwoners voor hun moeite. De dames Zonnenberg en de Jong zijn beloond met een ‘support your locals’ dinerbon. Mevrouw Oost uit Kudelstaart is getrakteerd op een nationale tuinbon.

Duurzamere wereld

In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten en nog veel meer. 

Door lege batterijen in te leveren, draag je bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen. En met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om je lege batterijen in te leveren.

Cadeaubonnen

Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van 50 euro, tachtig Nationale Tuinbonnen van 25 euro en drie weekendjes weg ter waarde van 445 euro bij Center Parcs. 

Hoe doe je mee? Verzamel zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per 10 stuks in een zakje samen met een briefje waarop jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres staat geschreven. Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. Iedere maand selecteert een gerechtsdeurwaarder 103 gelukkige mensen. Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.