Clubkampioenschap bij Boule Union Thamen

Uithoorn – De maand augustus herbergt altijd het clubkampioenschap voor doubletten (tweetallen) van Boule Union Thamen. Dit jaar was het de 34e editie en acht doubletten traden aan voor de titeljacht.

Het kampioenschap bestond uit twee voorronden. De rangorde na deze twee ronden werd vastgesteld op basis van aantal gewonnen partijen en het puntensaldo. De top vier in deze rangschikking gingen over naar de halve finales. De overige vier equipes speelden nog een partij voor de eindrangschikking.

Slechts twee equipes waren ongeslagen na deze voorronden. De overige halve finalisten hadden eenmaal gewonnen en het puntensaldo bepaalde wie de overige plaatsen in de halve finales zouden bezetten. De nummer 1 speelde tegen nummer vier en twee tegen nummer drie.

De eerste halve finale werd gewonnen door de equipe Nel Bloemers/Wilma Buchner. Zij wonnen van Ben Disseldorp/Rob Scheewe, waar ze ook in de voorronde al van gewonnen hadden.

De andere halve finale werd in een spannende partij door Ria van Beek/Joan van Rekum met 13-8 gewonnen van Jannie van Kooten/Hans van de Wal. De finale werd daardoor een vrouwen aangelegenheid.

Het werd een zinderende finale waarbij beide equipes diverse malen de leiding namen en weer verloren. De finale ging tot het gaatje. Het werd zelfs 12-12. Uiteindelijk scoorden Ria en Joan het dertiende punt en pakten de titel. Net als in 2020 en 2021.

De eindstand van het kampioenschap:
1.  Ria van Beek/Joan van Rekum.
2.​  Nel Bloemers/Wilma Buchner.
3.​ (ex aequo) Jannie van Kooten/Hans van de Wal en Ben Disseldorp/Rob Scheewe.

Naast de reguliere wekelijkse activiteiten wordt op 10 september een kwintettentoernooi voor leden georganiseerd en op 23 september start de Nationale Petanque Competitie, waarin BUT samen met OSB een combiteam vormt.