Burgemeester Nobel kondigt vertrek aan!

Aalsmeer – Verwacht of niet, de slotwoorden van burgemeester Jeroen Nobel tijdens zijn nieuwjaarsspeech afgelopen maandag 7 januari in het Dorpshuis van Kudelstaart bracht heel wat gespreksstof. Vier jaar geleden werd Jeroen Nobel aangesteld om de politieke gemoederen weer in het gareel te brengen na onderlinge ruzies tussen de fracties en het vertrek van burgemeester Jobke Vonk. Jeroen Nobel heeft deze taak prima uitgevoerd, de rust is teruggekeerd en nu de verkiezingen zijn geweest, er een nieuwe gemeenteraad is en een nieuw college vindt de waarnemer het zelf nu ook tijd voor een nieuwe job. “Aalsmeer is een prachtige gemeente, maar het is tijd voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarom heb ik in december bij de Commissaris van de Koning aangegeven dat ik na april niet meer beschikbaar ben als burgemeester van Aalsmeer.”

Direct na deze mededeling wenste hij iedereen een gezond en goed 2019 en hief hij het glas om te proosten met alle aanwezigen. Na de toost werd gelijk her en der onderling gesproken over deze mededeling. In november, tijdens de verkiezing van Onderneming en Starter van Jaar, sprak Jeroen Nobel lovend over ‘onze’ bloeiende en ondernemende gemeente en liet hij weten best burgemeester van Aalsmeer te willen blijven…

Van woeste zee naar rustig vaarwater

Tja, niets is veranderlijker dan de mens. Misschien lonkt een burgemeestersfunctie elders in het land of gaat hij ‘gewoon’ het bedrijfsleven in. In ieder geval heeft Jeroen Nobel zijn opgedragen taak met succes uitgevoerd en daarvoor verdient hij een compliment. De woeste, politieke zee heeft hij bedwongen en in rustig vaarwater weten te krijgen! Hij liet tijdens de receptie weten de verbetering van de bestuurscultuur met veel enthousiasme en toewijding te hebben gedaan.

Procedure in volle gang

De procedure voor een nieuwe burgemeester is overigens in volle gang. Er hebben twintig kandidaten (elf mannen en negen vrouwen) gesolliciteerd en uit dit aantal heeft een uit de gemeenteraad gevormde commissie zich gebogen. Er is een selectie gemaakt, maar verdere mededelingen worden niet gedaan. Als de procedure volgens planning verloopt, vindt de bekendmaking op 5 februari plaats. Heel benieuwd of weer gekozen is voor een man of dat Aalsmeer nog een keer een vrouw een kans geeft.

Foto: www.kicksfotos.nl