Boerenvreugd blij met cheque Rabo Club Support

Aalsmeer – Tijdens de uitreiking van de cheques van de Rabo CLub Support actie afgelopen zaterdag 8 oktober werd kinderboerderij Boerenvreugd blij verrast met een prachtig geldbedrag. De vrijwilligers van Boerenvreugd mochten net als andere organisaties een mooie cheque in ontvangst nemen. Het bestuur van de kinderboerderij heeft de wens om een nieuw pluimveeverblijf te bouwen en het geld zal besteed worden aan de realisatie hiervan.

De bestaande kippenhokken zijn aan vervanging toe. De heersende vogelgriep heeft ervoor gezorgd dat er moest worden nagedacht over een betere, ruimere huisvesting voor de dieren. Door steeds nieuwe uitbraken van vogelgriep in Nederland wordt de ophokplicht door de overheid steeds verlengd. Voor het bestuur een reden om aan de slag te gaan met de plannen voor de bouw van het nieuwe kippen-duivenhok. Door een nieuw verblijf te gaan realiseren zal er voor de kippen  meer ruimte zijn op het moment dat ze opgehokt moeten zitten. 

De eerste tekeningen zijn inmiddels gemaakt en de plannen gaan steeds meer vorm krijgen. Het verblijf gaat bestaan uit twee kippenverblijven en een verblijf voor de duiven. Ook komt er een educatief gedeelte. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de OTT boeren en boerinnen en de vrijwilligers. Zij moeten zo gemakkelijk mogelijk de dieren kunnen verzorgen. 

Tijdens de Rabo Club Support actie hebben veel leden van de Rabobank hun stem uitgebracht op Boerenvreugd. De cheque voor de boerderij bedroeg maar liefst 3962,72 euro. Het bestuur en de vrijwilligers van de Aalsmeerse boerderij zijn dankbaar voor dit mooie bedrag en ook trots dat zoveel leden hun stem op de boerderij hebben uitgebracht. De realisatie van het dierenverblijf is dankzij de Rabo Club Support actie weer een stap dichterbij!

Foto:  Diana de Groot en Wim Appelman met de cheque voor Boerenvreugd die zij in ontvangst mochten nemen bij de uitreiking van de Rabo Club Support actie.