BN-ers lezen voor op basisschool De Brug

Aalsmeer – Het was een drukte van belang op basisschool De Brug op donderdagmiddag 10 november. Niemand minder dan Jamai Loman, Tooske Ragas en Gerard Joling kregen daar officieel het eerste exemplaar van het door hen geschreven sinterklaasprentenboek overhandigd. 

Voor de foto-, en filmcamera’s van de landelijke pers kregen de drie schrijvers een award en hun boek uitgereikt door de directeur van de onderneming die de boeken jaarlijks laat drukken en via supermarkten uitdeelt en verkoopt.

Het boek van Gerard Joling heet ‘De valse noot’ en gaat over een zang-piet die op zoek is naar een pieten-band. De leerlingen van De Brug wilden natuurlijk wel die pieten-band zijn en hadden met muziekinstrumenten een lied ingestudeerd. Daarna hebben ze een ander liedje gezongen en gedanst waarbij Jamai, Tooske en Gerard vrolijk meededen.

Natuurlijk hebben de drie sterren hun boek aan een groepje leerlingen voorgelezen. Ademloos hebben de kinderen geluisterd naar de leuke, nieuwe sinterklaasverhalen. De komende weken gaan de kinderen op school met deze boeken en bijbehorende leerspelletjes aan de slag. Op deze manier is leren wel heel leuk!