auto te water bij Surfeiland

Auto te water bij het Surfeiland

Aalsmeer – Zondag 13 januari rond zes uur in de avond is bij het Surfeiland een auto te water geraakt.

Brandweerduikers zijn het water ingegaan om te zoeken naar de inzittende(n) van de auto. Ook de politie is ter plaatse gegaan en de traumaheli was opgestegen om hulp te verlenen.

In de auto in de Westeinderplassen zijn geen personen aangetroffen. Volgens de verklaring van de eigenaar was de auto niet goed op de handrem gezet en in het water beland.

De auto is uit de Poel getakeld en gaat zo goed als zeker naar de sloop. De eigenaar van de auto was overigens behoorlijk verbaasd dat hij zijn wagen in het water aantrof. Hij had zijn auto neergezet op het Surfeiland om de fiets van z’n zoon op te halen. Toen hij deze had gepakt en in de auto wilde laden, was de wagen verdwenen. Verder kijkend zag hij z’n auto in de Westeinder drijven. De wind bleek bijzonder sterk en was aan de haal gegaan met de auto.

“Hij stond blijkbaar niet op de handrem”, aldus de nog verbaasde eigenaar. Dat alle hulpdiensten in actie waren gekomen, kwam omdat er alarm was geslagen door voorbijgangers, die natuurlijk niet wisten dat het hier en ‘dom’ incident betrof. De eigenaar van de auto had alle ‘toeters en bellen’ niet verwacht en heeft zijn excuses aangeboden.

Foto: Marco Carels