ANWB AutoMaatje start in Uithoorn

Uithoorn – Ook in de gemeente Uithoorn zijn er helaas veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen dan zij willen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en is daarom helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend.

ANWB AutoMaatje Uithoorn biedt hiervoor een oplossing en wil inwoners van Uithoorn helpen mobiel en actief te blijven. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren tegen een geringe onkostenvergoeding. Elke rit is meer dan vervoer alleen. De vrijwillige chauffeur kan eventueel mee naar een doktersbezoek of boodschappen doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact.

Minder mobiel

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Uithoorn, kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan kaarten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

ANWB AutoMaatje is al actief in 70 gemeenten en Participe Amstelland (onderdeel van Uithoorn voor Elkaar) zal in samenwerking met de gemeente Uithoorn op 17 januari 2019 ANWB AutoMaatje Uithoorn starten. Voor meer informatie of vragen is ANWB AutoMaatje Uithoorn bereikbaar via automaatje@uithoornvoorelkaar.nu of 0297-303 103.