Anita en Meintje lid van verdienste bij RKDES

Kudelstaart – Tijdens de algemene ledenvergadering van RKDES op 28 november droeg het bestuur twee vrijwilligers voor als lid van verdienste. Deze bijzondere titel is bestemd voor mensen die zich onderscheiden door jarenlang als vrijwilliger hun bijdrage te leveren aan het welzijn binnen de club. 

Anita Voorn-Baars werd voorgedragen nadat zij eerder al afscheid nam na een voetbalcarrière van ruim 45 jaar bij de dames (zaal)voetbal bij RKDES. Dit betekent dat Anita van de 90 jaar dat de club bestaat de helft van deze periode spelend lid is geweest. Daarnaast is Anita vanaf haar jongste jeugd gestart als vrijwilliger, voor het eerst zelfs nog op de Bilderdammerweg. Van het poetsen van de bekers, tot het draaien van veel bardiensten, als leider van een voetbalteam én tot de dag van vandaag helpt ze nog bij het schoonmaken van het sportcomplex. 

De andere voorgedragen lid van verdienste is Meintje Kok-Brunt. Als je zaterdagvoetbal zegt dan denk je automatisch aan Meintje die al zeker meer dan 25 jaar de bestuursdienst draait en daarmee iedere zaterdagochtend het aanspreekpunt is voor de spelende teams. Ook heeft Meintje heel wat uren achter de bar gestaan, als scheidsrechter op het veld gestaan, de artikelen van de treffer getypt toen deze nog op een typmachine werd gemaakt en heel veel meer voor de club gedaan. 

Het was voor de aanwezige leden dan ook een snel besluit om deze voordracht goed te keuren waarna de certificaten werden uitgereikt door voorzitter Gert Ubink met daarbij de woorden: “Anita en Meintje bedankt voor alles wat jullie voor RKDES hebben betekend en we hopen nog vele jaren van jullie hulp gebruik te kunnen maken.”

Foto: Van links naar rechts: Anita Voorn-Baars, voorzitter Gert Ubink en Meintje Kok-Brunt.