‘Uit in Uithoorn’ heeft dorpsmanager!

Uithoorn – “Toen wij vernomen, dat de provincie subsidie geeft voor het aanstellen van een dorpsmanager heeft Uit in Uithoorn direct actie ondernomen”, aldus het bestuur van winkeliersvereniging Uit in Uithoorn aan de Amstel ( voorheen het Oude Dorp).

In samenwerking met de wethouder Economische Zaken, de heer Hazen, heeft de toenmalige voorzitter Jos Holla alle benodigde informatie en formulieren ingewonnen om de subsidie aan te vragen. Deze werd na ca. 7 maanden verstrekt. “Samen met de gemeente Uithoorn, Oranjefonds vertegenwoordigd door Marcel Zethoven en Winkeliersvereniging ‘Uit in Uithoorn aan de Amstel’  kwam het bedrag bijeen om een dorpsmanager aan te kunnen stellen. De dorpsmanager is hard nodig in Uithoorn dorp.  Graag krijgen wij alle gezichten dezelfde kant op, waardoor er saamhorigheid ontstaat tussen winkeliers, horeca, bewoners, winkelend publiek, verhuurders en leveranciers”, aldus het bestuur.

Wordt lid

“Wij willen ook niet aangesloten winkeliers en horecaondernemers ervan overtuigen lid te worden van Winkeliersvereniging ‘Uit in Uithoorn a/d Amstel’. Gezamenlijk kunnen wij werken aan een fijne samenwerking binnen Uit in Uithoorn a/d Amstel. Dit alles om bijvoorbeeld overlast van horecagelegenheden te verminderen. Een mooi centrum te ontwikkelen en samen  aan een goede toekomst te bouwen. Een winkelstraat die leeft, zonder al te veel leegstand, met sfeer, groen, toerisme. Weinig criminaliteit, een mooi aangezicht en een gezonde toekomst met werkgelegenheid en uitgaansgelegenheid, kortom, een plek waar iedereen graag samenkomt.”

Jammer is wel, dat de voorzitter van Uit in Uithoorn aan de Amstel, Jos Holla, begin januari  in verband met zijn gezondheid het voorzitterschap moest overdragen aan Dion van Tol, temeer hij zich er zo voor heeft ingezet om de financiën voor een dorpsmanager  rond te krijgen. Achter de schermen blijft hij betrokken met de dorpsmanager en ook bij Uit in Uithoorn a/d Amstel. Meer info hierover leest u woensdag 3 april in de Nieuwe Meerbode