Wiebe Koopstrapark populair: Stemmen kan nog!

Aalsmeer – Maar liefst 86 inwoners van Aalsmeer hebben een voorstel gedaan voor een naam voor het park langs de Machineweg. Een prachtig resultaat. Hieraan is te zien dat dit onderwerp leeft in Aalsmeer en hoe betrokken inwoners zijn bij de naamgeving van het park.

 De jury, bestaande uit wethouder Robert van Rijn, directeur Green Park Aalsmeer Dick van Harst en bestuurslid van de straatnaamcommissie Ruud Tol heeft uit vele inzendingen de volgende vijf namen genomineerd:

Zwanenbloempark: samentrekking van Zwanenmeer en Bloemhof. Deze naam is zelfs drie keer als naam ingediend. Als eerste door Petra Zwartendijk-Beumer, daarom staat zij met dit idee hier nu voor de stemronde.

Wiebe Koopstrapark: de laatste die het gemaal bediende. John van der Laarse was de eerste die deze naam heeft ingediend. Daarnaast hebben nog meer dan tien anderen ook deze naam ingezonden.

Bloemhofpark: een verwijzing naar de sporthal en de sportvoorzieningen. De indiener van dit idee is Nils Dekker.

Jac. Stammespark: bekende jeugdtrainer van handbalvereniging Aalsmeer. Micha Hoogewoud is de indiener van dit idee.

Machinepark: vanwege de ligging langs de Machineweg. Samen met nog drie anderen is deze naam ingediend. Als eerste door  Jelle Westra.

Al 100 stemmen

Het populairst op dit moment is het Wiebe Koopstrapark. Maar liefst 100 stemmen heeft de laatste bediener van het gemaal gekregen en staat met dit aantal stevig op één. Op behoorlijke afstand volgen het Zwanenbloempark met 34 stemmen en het Jac. Stammespark met 21 stemmen. Hekkensluiters zijn vooralsnog het Bloemhofpark met 16 stemmen en het Machinepark met 15 stemmen.

Stemmen

Uiteraard kan het nog veranderen, maar het ziet er naar uit dat de nieuwe groenvoorziening langs de Machineweg de naam Wiebe Koopstrapark gaat krijgen. Er kan nog tot en met dinsdag 20 april gestemd worden op een van deze vijf genomineerde namen. De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt voorgesteld aan het college om vast te stellen als definitieve naam voor het park. Stemmen kan via participatie.aalsmeer.nl