Watertoren ook op een avond open!

Aalsmeer – De Aalsmeerse watertoren is de komende zondagen 10 en 17 december geopend van 13.00 tot 17.00 uur en de 17e ook in de avond van 17.00 tot 21.00 uur, dus wanneer het donker is.

Mooie verlichting
Wanneer de beklimming naar de buitentrans (circa 50 meter hoogte) wordt gemaakt, is er overdag al een fraai uitzicht over alle windstreken rond Aalsmeer. Wanneer het donker is wordt het een haast feeëriek schouwspel als men naar beneden en in de verte kijkt. Dan is heel goed te zien hoeveel mooie verlichting er is binnen de dorpen in de nabije omgeving.
Loopt men de trans verder rond, dan is er het grote zwarte vlak van de grote Westeinder met in de verte Leimuiden, Alphen aan de Rijn en de Haarlemmermeer.

Eerdere bezoekers tijdens een avondopenstelling spraken van een adembenemend schouwspel, dat zij niet graag hadden willen missen. Deze zondagmiddagen en de genoemde avond dus wederom een gelegenheid om deze ervaring eigen te maken en alle geïnteresseerden uit de verre omgeving zijn van harte welkom.

Waterleidingsysteem
De watertoren fungeerde tot de beginjaren 90 als drukverhoger binnen het regionale waterleidingsysteem. Binnen in de toren zijn de leidingen en grote reservoirs te bekijken en is er informatie over de werking van de watertoren.
Wanneer men de toren wil beklimmen is de entree voor kinderen 1 euro en volwassenen betalen 2 euro. Kijk voor meer informatie op de website www.aalsmeer-watertoren.nl.