Kliniek

Wat is lipoedeem? En wat kan een betrouwbare kliniek voor je doen?

PARTNERBIJDRAGE

Lipoedeem is een medische aanduiding voor de chronische aandoening van plaatselijke vetophopingen. De aandoening komt vrijwel uitsluitend bij vrouwen voor. Lipoedeem komt vooral voor rond de heupen, bovenbenen, knieën en armen. Vrouwen die te kampen hebben met deze aandoening zijn herkenbaar aan het soms ranke voorkomen, waarbij er een opvallend dikke bovenbeen-partij aanwezig is, armen, of heupen. Naast deze uiterlijke kenmerken kunnen vrouwen last krijgen van gezondheidsklachten. Gewrichten kunnen sneller slijten bij plaatselijk chronisch overgewicht en het kan beknellend aanvoelen. Daarbij komt dat het voor de bloedcirculatie eveneens een ongezond bijeffect kan opleveren, zeker na het verstrijken van de jaren. Hoe kun je lipoedeem laten behandelen?

Lipoedeem laten behandelen bij een betrouwbare kliniek

Veiligheid voorop, dit is een belangrijk credo wanneer het aankomt op een lipoedeem behandeling. Het kan voor patiënten lastig zijn om het kaft van het koren te scheiden; waarop beoordeel je immers een kliniek? En er werken toch altijd afgestudeerde artsen in een kliniek? Het is hartstikke belangrijk om je vooraf goed te laten informeren én zelf op onderzoek uit te gaan. Want de expertise en ervaring van artsen en goede beoordelingen van patiënten voor je: dat telt.

Ervaring en expertise van de arts

Vanuit de media komen met enige regelmaat klachten van patiënten naar buiten die een mislukte ingreep hebben ondergaan. De betreffende arts bleek naderhand bijvoorbeeld nauwelijks gespecialiseerd noch ervaren te zijn. Het is van ontzettend groot belang voor je lichamelijk en geestelijk welbevinden om alleen met gespecialiseerde, ervaren artsen in zee te gaan. Verdiep je online, of via kennissen, in de kliniek waarbij je de behandeling wil laten uitvoeren.

Lipofilling

Patiënten die een lipoedeem behandeling laten uitvoeren, hebben ook de mogelijkheid om te kiezen voor een lipofilling. Met een lipofilling behandeling wordt lichaamsvet -wat tijdens de lipoedeem behandeling is verkregen- op een andere plek in het lichaam aangebracht. Op deze wijze kan het lichaam door de behandelend arts gemodelleerd worden naar wens van de patiënt (indien mogelijk). Zo zijn er vrouwen die kiezen voor het verwijderen van buikvet, middels de lipoedeem behandeling, om het vervolgens te laten terugplaatsen in de borsten. Dit is de lipofilling borsten behandeling. Het terugplaatsen gebeurt echter niet zomaar; de beste en mooiste vetcellen worden geselecteerd via een reinigingsproces, waarna de terugplaatsing op een andere plek kan plaatsvinden.

Natuurlijke borstvergroting

Het fijne van deze “natuurlijke borstvergroting” is dat er geen siliconen of andere ongewenste materialen in jouw borsten terechtkomen. Bij borstlipofilling wordt jouw eigen vetweefsel gebruikt voor de borstvergroting en zo kun je met een gerust hart de toekomst tegemoet zien, zonder angst voor eventuele enge, schadelijke lekkages die zich overal in je lichaam kunnen nestelen. Vrouwen worden soms doodziek -letterlijk- van lekkende borstprotheses en moeten deze jaren na dato vaak alsnog laten verwijderen, maar dan is de schade vaak al geleden.

Als het even mogelijk is, combineer je een lipoedeem behandeling met een lipofilling. Dit hoeft natuurlijk geen borst lipofilling te zijn; sommige vrouwen zien graag een wat stevigere bilpartij (in navolging van een Kim Kardashian bijvoorbeeld). Ook dat kan met jouw lichaamseigen vet plaatsvinden.