Voorronde NK knikkeren bij De Bloemhof

Aalsmeer – Op woensdagmiddag 31 mei wordt een van de voorrondes voor het NK Knikkeren georganiseerd. Op het stenen handbalveld bij sporthal De Bloemhof aan de Hornweg kunnen alle kinderen in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar uit Aalsmeer en omgeving gratis deelnemen aan het toernooi dat wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur.
De organisatie van het NK Knikkeren is in handen van Sportservice Aalsmeer in het kader van JOGG (Jongeren op gezond gewicht) om buitenspelen te stimuleren. Sportservice Aalsmeer is ter promotie van de voorronde van het NK Knikkeren op alle scholen in Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout geweest om tijdens de pauzes en onder schooltijd met de kinderen te knikkeren en andere buitenspeelactiviteiten te doen.
Landelijke finale
Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland en een van de voorrondes is dit jaar in Aalsmeer. De acht beste in de leeftijdscategorie tot en met negen jaar en de acht beste in de leeftijdscategorie vanaf tien jaar kwalificeren zich voor de finale op zaterdag 1 juli in Dierenpark Amersfoort. Op de website www.nkknikkeren.nl staat het actuele speelschema van het NK Knikkeren en kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar zich gratis inschrijven voor het kampioenschap in Aalsmeer. Daarnaast is het ook mogelijk om op 31 mei om 13.15 uur bij de Bloemhof nog in te schrijven.