Vierde ‘Drink Water Week’ in Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer – JOGG Aalsmeer organiseert van 25 tot en met 30 september alweer voor de vierde keer de ‘Drink Water Week’ in Aalsmeer en Kudelstaart. Tijdens deze week wordt op onder andere scholen, jongerencentra en het consultatiebureau extra aandacht besteed aan het belang van water drinken. Tijdens de themaweek ‘Drink Water’ organiseert JOGG Aalsmeer samen met partners verschillende activiteiten. Zo gaat Team Sportservice langs scholen en bij activiteiten van gro-up Buurtwerk met de waterbar. Deze ‘bakfiets’ maakt het water drinken nog leuker doordat je gemakkelijk je water kan pimpen met munt, citroen of aardbei.

“In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat door het organiseren van de ‘Drink Water Week’ kinderen erg enthousiast zijn over het drinken van (vers fruit) water. Ook ouders en andere partners zien dat water drinken leuk, lekker en makkelijk is. Het is de gezondste dorstlesser”, zegt JOGG-regisseur Micha Hoogewoud van Team Sportservice Aalsmeer.

Ook dit jaar worden er tijdens de Drink Water Week ook aan de leerlingen in groep 3 een Dopper (waterfles) uitgedeeld. De gemeente Aalsmeer is initiatiefnemer van het uitdelen van deze Doppers en stimuleert hiermee het waterdrinken, maar ook duurzaamheid vanwege de hervulbare waterfles. Uiteraard zijn er ook kinderen uit groep 3 die bijvoorbeeld naar een SBO school gaan buiten de gemeente Aalsmeer. Natuurlijk zijn er voor deze kinderen ook Doppers beschikbaar. Stuur voor de aanvraag een mail naar mhoogewoud@teamsportservice.nl. Er wordt dan een afhaalafspraak gemaakt. JOGG Aalsmeer zet zich in voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst.