Veel livemuziek dit weekend

Aalsmeer – Om 20.30 uur begint zaterdag 2 januari in de bovenzaal van De Oude Veiling in de Marktstraat het theaterprogramma ‘The Sound of Silence’ van Joost Botman en Niels van der Gulik. Het verhaal gaat over twee jonge jongens uit New York die uitgroeiden tot het meest succesvolle muzikale duo aller tijden. Het programma neemt het publiek mee naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Aan de hand van anekdotes wordt het verhaal verteld van Paul Simon en Art Garfunkel, hun weg naar succes, de botsingen tussen de twee, hun split-up en het legendarische concert in Central Park in 1981. De voorstelling is een feest van herkenning. De toegang bedraagt 10 euro.

Maartje Meijer kwintet

Een opzienbarend muzikaal talent maakt voor de tweede keer haar opwachting in Bacchus. Maartje Meijer is de rijzende ster die hier op zaterdag 2 januari een indrukwekkend nieuwjaarsconcert komt geven. Maartje neemt met haar trio naast Tobias Nijboer (contrabas), Joan Terol Amigó (drums) ook als speciale gasten de saxofonist Maarten Hogenhuis (van Bruut!) en basklarinettist Joris Roelofs mee. De muziek van het Maartje Meijer Kwintet is te bestempelen als jazz met invloeden van klassiek en pop. Het KCA jazzconcert in cultureel café Bacchus aan de Gerberastraat begint zaterdagavond 2 januari om half tien. Toegang: uw gift. Inlichtingen: Pierre Tuning, tel. 0297-360355 en Reinoud Staps, tel. 0297-325304.

The Southside Blues Revue

Inmiddels ook een traditie in The Shack om het nieuwe jaar muzikaal te openen met niemand minder dan The Southside Blues Revue. Zondagmiddag 3 januari wordt zanger Jay Bodean  begeleid door topmuzikanten uit de Nederlandse Bluesscene: Armando Jansen op gitaar en zang, Mark Harmsma op bas, Pim Spetter op piano en orgel en Ruud Spetter op drums. The Shack is geopend op zondagmiddag 3 januari vanaf 15.00 uur en het optreden van Southside Blues Revue start rond de klok van 16.00 uur. Entree is 5 euro. Voor alle info: www.the-shack.info. Adres: Schipholdijk 253b in Oude Meer.