Uiterweg afgesloten vanwege schaatskoorts

Ijs nog niet veilig!

Aalsmeer – De schaatskoorts loopt op in Aalsmeer en omstreken. De Aalsmeerse ijsmeesters lieten vanochtend vroeg weten dat het ijs nog niet dik genoeg is om veilig te kunnen schaatsen. Betreden van het ijs en schaatsen op de Aalsmeerse open wateren waaronder de Westeinderplassen wordt zeer afgeraden is geheel op eigen risico. 

Verkeersdrukte

Om eventuele verkeersdrukte in het centrum in goede banen te leiden, heeft de gemeente enkele verkeersmaatregelen genomen. Deze maatregelen moeten de grote drukte van ijsrecreanten uit het centrum weren en bevat onder andere een afsluiting voor autoverkeer van de Uiterweg.

Verkeersregelaars op de Uiterweg.

Dit omdat uit eerdere ijsperioden bleek dat men daar in de bermen gaat parkeren. Dit veroorzaakt niet alleen overlast voor bewoners, maar leidt ook tot situaties waarbij hulpdiensten in noodsituatie niet ter plaatse kunnen komen. Geparkeerde voertuigen die toch hinder of gevaar veroorzaken zullen worden weggesleept.

Voor bewoners van de Uiterweg en noodzakelijk verkeer geldt uiteraard vrije doorgang. Verkeersregelaars kunnen aan passanten richting de Uiterweg om bewijs en/of legitimatie vragen. De gemeente vraagt om uw begrip voor enig oponthoud en medewerking bij controle. De verkeersregelaars staan er vooral in het belang van Aalsmeer en haar bewoners.

Het heeft flink gevroren, maar ijslaag op de Poel is nog (te) dun.