Thuisafgehaald.nl kookt voor Serious Request

Aalsmeer – Via Thuisafgehaald.nl kun je je kookkunsten delen met iemand bij jou in de buurt. Of je nou culinaire hoogstandjes maakt of macaroni met kaas. Je maakt er altijd iemand blij mee. Als je geen zin hebt om te koken dan check je de site om te zien wat er wordt aangeboden bij jou in de buurt en je hebt zo iets lekkers op je bord. Zou je geholpen zijn met wat extra ondersteuning rond de avondmaaltijd? Dan is Bijzonder Thuisafgehaald er voor jou. Er wordt een bijzondere thuiskok uit de buurt gezocht, die wat voor jou kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het koken op een vaste dag per week. Het doorbellen van maaltijdenaanbod als je niet zo goed kunt omgaan met de computer. Het langsbrengen van een maaltijd als je niet goed ter been bent. Geef jezelf of een ander op en er gaat gezocht worden naar een bijzondere thuiskok in de buurt. Thuisafgehaald.nl maakt het delen mogelijk! Bovendien hoeven overgebleven porties nu niet meer in de prullenbak te verdwijnen. Voor de actie van radio 3FM Serious Request gaat inwoonster Caroline Misseyer elke dag dat Coen, Domien en Gerard in het Glazen Huis in Haarlem zitten opgesloten (18 tot en met 24 december) een heerlijke  maaltijd koken voor mensen in en rond  Aalsmeer en Kudelstaart. Deze maaltijd kan bij Caroline afgehaald worden voor 5 of 7,50 euro per persoon.  Dagelijks zijn er 4 maaltijden beschikbaar, bij voldoende aanmeldingen wordt dit indien mogelijk zelfs  uitgebreid.

Het weekmenu van de Aalsmeerse ziet er als volgt uit:

18 december : Stamppot boerenkool met spekjes, ui en rookworst

19 december:  Macaroni Stroganoff

20 december: Quiche met ui, prei en spekjes

21 december: Eiermie met kip smoor

22 december: Meatloaf met Coleslaw

23 december: Franse uiensoep en/of erwtensoep

24 december: Lasagne bolognese

Het totale bedrag wordt gedoneerd ten behoeve van het goede doel van Serious Request 2014: het Rode Kruis met Hands of our girls, de meisjes en vrouwen die in conflictgebieden slachtoffer zijn van seksueel geweld. Wereldwijd wordt één op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Caroline Misseyer hoopt dat meerdere thuiskoks bij Thuisafgehaald.nl uit Aalsmeer en Kudelstaart deze actie over willen nemen en, aldus de inwoonster: “Misschien zijn zelfs plaatselijke supermarkten bereid om deze actie te ondersteunen of te sponsoren.”