Snoezelbus een dagje bij OTT in Aalsmeer

Aalsmeer – Zondag 10 maart kwam de Snoezelbus naar Aalsmeer op verzoek van Stichting Dag van je Leven. Deze Stichting werd vorig jaar benaderd door TeamTimmerman. De leden van TeamTimmerman fietsen graag een rondje met elkaar op de racefiets en koppelen jaarlijks een goed doel aan hun activiteiten, zoals Koningsdag en Tour de Poel. In 2018 was Stichting Dag van je Leven het doel voor TeamTimmerman.

Door een succesvolle verkoop op Koningsdag en weer een mooie editie van Tour de Poel bracht TeamTimmerman een bedrag van 4.086,66 euro bijeen wat Stichting Dag van je Leven graag wilde besteden aan de meest kwetsbare groep gehandicapten van Stichting Ons Tweede Thuis (OTT). Deze mensen met een ernstige meervoudige beperking kunnen eigenlijk nooit naar de activiteiten van Stichting Dag van je Leven komen. Daarom werd er iets bedacht op locatie, de Snoezelbus.

De Snoezelbus rijdt door heel Nederland en biedt mensen de mogelijkheid tot snoezelen. Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen. Door middel van onder andere kleuren en muziek worden zintuigen geprikkeld, wat een positief effect heeft op de stemming en gedrag. 

De leden van zowel TeamTimmerman als Stichting Dag van je Leven werden uitgenodigd om zelf een kijkje te komen nemen bij de bus. Om 9.30 uur werden zij warm ontvangen bij Ons Tweede Thuis. De koffie stond klaar en er werd een heerlijke, door de bewoners zelfgebakken, appeltaart aangesneden. Na de koffie volgde een rondleiding door het gebouw waar de dagbesteding plaatsvindt. 

Ondertussen kwam de Snoezelbus de Vuurdoornstraat al ingereden. Toen deze geïnstalleerd was mocht er een kijkje genomen worden voordat de bewoners er gebruik van gingen maken. Door de aangename sfeer in de bus en de regen tegen de ramen werd het erg verleidelijk zelf even van de snoezelruimte gebruik te maken. Maar het enthousiasme van de wachtende bewoners en hun begeleiders zorgden ervoor dat er snel plaats gemaakt werd. Wel wachtte er nog een kleine verrassing voor diegene die dit mogelijk gemaakt hadden. Uit handen van de bewoners kregen zij een potje vol snoephartjes met een bedankkaartje eraan. Zo vertrokken zij weer met ‘een potje vol liefde’ huiswaarts. De druilerige zondag was opeens een stuk zonniger geworden. Kijk voor meer informatie over TeamTimmerman op de facebook pagina of op www.teamtimmerman.nl