Schaatsen om Kees Jongert Bokaal

Regio – Zaterdag 27 februari organiseert ijsclub Kees Jongert voor de 32e keer de jaarlijkse schaatswedstrijden om de ‘Kees Jongert’ bokaal op kunstijsbaan Haarlem.

De deelnemende verenigingen zijn die verenigingen die wekelijks trainen op de kunstijsbaan aangevuld met een aantal gastverenigingen. Er wordt door de dames en heren, van pupil tot veteraan, gestreden op maar liefst 27 onderdelen over afstanden van 500 m. tot 5000 m.  Ook dit jaar staat er weer een ploegenachtervolging op het programma. Iedere vereniging stuurt zijn beste rijder/ster per onderdeel de baan op. In feite mag de winnaar zich clubkampioen van de kunst ijsbaan Haarlem. IJsclub Haarlem werd vorig jaar winnaar van de felbegeerde ‘Kees Jongert’ bokaal, een verzilverde noor. IJsclub Noordwijk werd winnaar van de runner-up trofee, een verzilverde doorloper. Deze laatste prijs gaat naar de club die de meeste progressie heeft gemaakt ten opzichte van het voorgaande jaar. De Noordwijkse IJsclub was de winnaar van de ploegenachtervolging.

De deelnemende verenigingen zijn: IJsclub Kees Jongert uit Heemskerk, IJsclub Haarlem, IJsclub Noordwijk, IJsclub Limmen, Schaatstrainingsgroep Ter Aar, IJsclub Nova Zembla uit Spaarndam, Schaatstrainingsgroep Zaanstreek uit Zaandam, IJsclub Nut en Vermaak uit Leimuiden,       Schaatstrainingsgroep Hoorn, IJsclub V.Z.O.D. uit Kudelstaart, IJsclub de  Blauwe Beugel uit Rijsenhout en IJsclub Zwanenburg.

De wedstrijden beginnen om 17.00 uur en de toegang tot deze wedstrijden die voor de 32e keer worden verreden is gratis. Alle clubs rekenen op de steun van hun trouwe leden en supporters, zodat de rijders/-sters optimaal gemotiveerd aan de start verschijnen om hun beste seizoenprestaties te laten klokken en zo de benodigde punten voor hun club kunnen binnen halen. Reden te meer om plaatsgenoten aan te komen moedigen.