SCAU: van alle markten thuis

Regio – Tijdens de Cultuurmarkt op het Marktplein te Uithoorn van afgelopen zondag was de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) prominent aanwezig met een eigen ‘cultuurkraam’. Enthousiaste vrijwilligers hebben seizoensbrochures uitgedeeld aan vele belangstellenden. Al sinds 1993 zet de SCAU zich in voor kwalitatief hoogstaande concerten/evenementen: professionele uitvoerenden en toch een betaalbare toegangsprijs, laagdrempelig, voor elk wat wils, dichtbij in de eigen regio.

Klassiek en kleinkunst
Uniek in vergelijking met andere  kleine podia is dat de SCAU werkt met een abonnementensysteem én dat er een aantrekkelijke mix is tussen kleinkunst (vier keer per seizoen) en klassieke muziek (vier keer per seizoen). Dankzij bevlogen vrijwilligers en een zeer trouw publiek kan de SCAU elk jaar een veelkleurig seizoen aanbieden. De SCAU hoopt dan ook dat cultuurliefhebbers  in 2024-2025 weer in groten getale naar De Schutse komen om de schoonheid en de troost van de podiumkunsten te ervaren. De aanvangstijd is 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open.

Dansen en melancholie
Met ‘Dansen op 4 handen’ door pianoduo Helena Basilova en Irina Parfenova op zondag 15 september 2024 opent het seizoen, gevolgd door programma’s van Tanya Schaap (viool/zang), Raoul Steffani (bariton) en Hans Aarsman (fotograaf). Het nieuwjaarsconcert op 19 januari 2025 is een primeur: het wordt verzorgd door muziekstudenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Verder: actueel solotoneel door acteur Steyn de Leeuwe (‘Tofu Cowboy’) en de terugkeer van cello-sensatie Lidy Blijdorp, nu samen met violiste Floor le Coultre. Carel Kraayenhof (bandoneon) en Leonie Jansen (zang) sluiten op 13 april 2025 het seizoen af met ‘Melancholie in de polder 2’. 

Website en brochure
Op de website www.scau.nl is altijd de meest actuele informatie te vinden. Daar zijn ook online abonnementen en losse kaarten te bestellen. Klik op ‘Tickets’ of ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van de antwoordkaart in de seizoensbrochure 2024-2025. Deze brochure is gratis af te halen in de boekwinkels Read Shop (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein) en in de bibliotheek.

Foto: aangeleverd