Samir van Greenpark in selectie EK Handbal

Aalsmeer – Na het knappe gelijkspel tegen Slovenië begin januari komt het Nederlands Herenteam Handbal op maandag 8 maart weer bij elkaar. Ze hopen het goede resultaat een vervolg te geven in het kwalificatietraject voor het EK 2022. De ploeg bereidt zich op Papendal voor op de uitwedstrijd tegen Polen. Bondscoach Erlingur Richardsson heeft 24 spelers opgenomen in de definitieve selectie. 

In de interlandweek wordt de wedstrijdselectie, die naar Polen afreist, teruggebracht naar 16 spelers. Bij de definitieve selectie van 24 heeft Richardsson onder andere opnieuw gekozen voor Samir Benghanem van Green Park Aalsmeer en oud-spelers Jeffrey Boomhouwer en Lars Kooij van handbalvereniging Aalsmeer, respectievelijk nu handballend in Duitsland en Denemarken.

Uitwedstrijd

Op zondag 14 maart spelen de Oranjeheren de uitwedstrijd tegen Polen. Het beginsignaal klinkt om 18.15 uur in Wroclaw. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 13. Oorspronkelijk stond het duel gepland op 8 november, maar werd toen vanwege het coronavirus uitgesteld. Het slot van de kwalificatiereeks wordt gespeeld op donderdag 29 april met de uitwedstrijd tegen Turkije en de thuiswedstrijd op zondag 2 mei opnieuw tegen Polen.