zaklamp

Relatiegeschenken die worden gedeeld zijn het meest krachtig

PARTNERBIJDRAGE

Wat is het precies dat een relatiegeschenk succesvol maakt? Bedrijven kunnen tegenwoordig kiezen uit tal van relatiegeschenken, van actuele duurzame producten tot de echte klassiekers onder de relatiegeschenken. De duurzame draagtassen kunnen een verhaal vertellen, en daarmee een slimme keuze zijn. Welke relatiegeschenken zijn nu het meest succesvol voor het bedrijf dat ze weggeeft? Dit blijken toch de relatiegeschenken te zijn die worden gedeeld met anderen, dus die vaker van hand tot hand gaan. Natuurlijk zijn er dan tal van opties voor bedrijven.

De kracht van ‘deelbare’ relatiegeschenken

Stel je voor: je geeft een bedrukte pen aan een klant. Deze pen wordt niet alleen door de klant gebruikt, maar ook uitgeleend aan collega’s, vrienden of familieleden. Voordat je het weet, heeft jouw merknaam een klein netwerk van mensen bereikt, ver buiten de oorspronkelijke ontvanger. Dit is de kracht van deelbare relatiegeschenken. Ze reizen van hand tot hand, vergroten de zichtbaarheid van je merk en bouwen aan naamsbekendheid bij een breed publiek. Hieronder vind je een overzicht van de meest krachtige ‘deelbare’ relatiegeschenken, waar jij grote indruk mee kunt maken voor je bedrijf.

1. Pennen vormen de klassieke keuze

Pennen zijn misschien wel het meest klassieke voorbeeld van een effectief deelbaar relatiegeschenk. Ze zijn praktisch, nuttig en worden vaak uitgeleend. Elke keer dat iemand jouw bedrukte pen gebruikt, wordt hij of zij herinnerd aan jouw bedrijf. Het is een eenvoudige, maar uiterst effectieve manier om jouw merk in het dagelijks leven van mensen te integreren.

2. Aanstekers gaan makkelijk van hand tot hand

Hoewel aanstekers vaak worden geassocieerd met rokers, worden ze ook gebruikt voor tal van andere doeleinden, zoals het aansteken van kaarsen of barbecues. Een bedrukte aansteker kan onverwacht vaak van eigenaar wisselen, waardoor jouw merk in verschillende kringen terechtkomt. Bedrijven kunnen aanstekers laten bedrukken met naam, met de garantie dat deze naam door velen gezien gaat worden.

3. Mokken zijn ideaal voor dagelijks gebruik

Een mok is een persoonlijk item dat dagelijks wordt gebruikt. Een mooi vormgegeven mok met jouw logo kan een favoriet worden op iemands bureau, zowel op het werk als thuis. Wanneer deze mok wordt gebruikt tijdens vergaderingen of familieontbijten, krijgt jouw merk automatisch meer aandacht.

4. Zaklampen en paraplu’s zijn de redders in nood

Zaklampen en paraplu’s zijn voorbeelden van nuttige geschenken die mensen vaak lenen aan anderen. Denk aan een plotselinge stroomuitval of een onverwachte regenbui; jouw relatiegeschenk komt te hulp. Dit soort praktische geschenken wordt niet alleen gewaardeerd, maar kan ook een blijvende indruk achterlaten, zeker in tijden van nood.

De impact van deelbare relatiegeschenken

Deelbare relatiegeschenken bieden een unieke kans om jouw merk te verspreiden op een organische en subtiele manier. Ze stimuleren mond-tot-mondreclame en vergroten de kans dat jouw bedrijf wordt onthouden en aanbevolen. Daarnaast is het een kosteneffectieve manier van marketing: je bereikt een breder publiek zonder extra uitgaven. Door te kiezen voor relatiegeschenken die vaak worden uitgeleend of gedeeld, investeer je in een slimme en efficiënte manier van merkpromotie. Deze alledaagse, praktische items kunnen helpen om jouw merk op een positieve en blijvende manier onder de aandacht te brengen.