Politie kijkt terug op geslaagde Feestweek

Aalsmeer – De politie Aalsmeer Uithoorn heeft de balans opgemaakt na een warme Feestweek van 3 tot en met zaterdag 9 september. Alle dagen waren agenten van het team met ondersteuning van (verkeers)-handhaving en Flex team Zuid aanwezig rondom de tent in het Praamplein met iedere avond heel veel bezoekers.

(Te)veel alcohol

Tijdens Vuur en Licht op het Water was door de politie al de boodschap gegeven ‘geniet maar drink met mate’, maar niet bij iedereen blijkt dit goed overgekomen te zijn. Door (te) veel alcohol waren er meerdere opstootjes, incidenten en zelfs een vechtpartij. Er waren meerdere onwelle personen door de alcohol en er zijn meerdere aanhoudingen verricht voor mishandeling. 

Bekeuringen

Daarnaast hebben 184 personen een blaastest afgelegd waarvan 5 personen te diep in het glaasje hadden gekeken, 2 personen hadden zelfs zodanig veel gedronken dat hun rijbewijzen direct zijn ingevorderd. Ook zijn 54 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten, zoals wildplassen en een telefoon in de hand hebben tijdens het rijden/fietsen. Maar, aldus de politie: “Deze incidenten zijn natuurlijk maar een klein onderdeel van verder een heel geslaagde Feestweek. Wij kijken weer uit naar volgend jaar.”

Foto: www.kicksfotos.nl