Palaver, ontbijt en Pramenrace!

Aalsmeer – Morgen, zaterdag 12 september, vindt misschien wel het leukste evenement van het jaar plaats: de Pramenrace. Voor de dertigste maal vindt dit verkleedfeest op het water plaats. Her en der wordt druk gewerkt aan de afwerking en aankleding van de pramen en bokken. Voordat om 12.30 uur de eerste praam mag vertrekken, wacht alle praamgangers eerst nog een aantal andere activiteiten. Vanavond, vrijdag 11 september, is het palaver en tijdens deze briefing krijgen alle captains een zak vol spullen, waaronder de lijst met opdrachten. Het palaver is in de voetbalkantine aan de Dreef en begint om 20.00 uur. De allerlaatste opdracht volgt zaterdag in de vroege ochtend tijdens het Praamontbijt. Dit smakelijke festijn begint om 08.00 uur bij jachthaven het Drijfhuis aan het begin van de Uiterweg. Aan het Praamontbijt kunnen ook niet-deelnemers plaatsnemen. Voor 9,50 euro een overdaad aan broodjes van Vooges, beleg en koffie en meer. Rond een uurtje voor de start varen de pramen en bokken de sloot naast de Pontweg binnen. Een goed kijkmoment.

Bij het Zorgcentrum wacht de deelnemers een extra opdracht. Zwaaien naar de oma’s en opa’s in het seniorenhuis en naar de bewoners van Ons Tweede Thuis, die hier gaan staan met vrijwilligers van het Rode Kruis.

Zaterdagavond uitslag op site!

Rond 17.00 uur begint in de feesttent tot slot de prijsuitreiking van de Pramenrace. De Nieuwe Meerbode is natuurlijk present zaterdag, de hele dag. Ook bij de prijsuitreiking. In de loop van de avond volgt de uitslag op deze site. Spannend! Succes en veel plezier allemaal.

PS: Voor lezers, die de Praambode niet hebben ontvangen (zo jammer), deze speciale krant is, net als de ‘gewone’ Meerbode geheel digitaal te lezen.