Oudste gaste Zonnebloem geeft startsein lotenverkoop

Aalsmeer – Op dinsdag 16 april gaat de lotenverkoop van de jaarlijkse Zonnebloemloterij van start. De oudste gast van de afdeling Aalsmeer-Rijsenhout, mevrouw Spaargaren van 101 jaar oud, zal het startsein geven voor deze actie. Met de opbrengst van de loterij maakt de Zonnebloem haar uitstapjes en activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking mede mogelijk. Hiermee doorbreekt de Vereniging het sociaal isolement van deze kwetsbare groep mensen.    

De landelijke Zonnebloem bestaat 75 jaar. En vanwege het jubileum is er een extra feestelijk prijzenpakket. Naast geldprijzen tot €15.000, worden er o.a. e-bikes, iPads, dagjes uit, binnenlandse vakanties en airfryers verloot. De trekking vindt plaats op 7 oktober dit jaar. Deelnemers die hun loten online registreren of kopen ontvangen automatisch bericht over de uitslag.

De vrijwilligers van de afdeling Aalsmeer-Rijsenhout gaan de komende maanden de loten verkopen. 
In 2023 hebben zij 2026 loten verkocht. Van elk lot (€ 3,00) mag de afdeling € 2,25 zelf houden en kunnen diverse activiteiten worden georganiseerd. Voor degenen die de Zonnebloem willen steunen maar de vrijwilligers hebben gemist, is er de mogelijkheid om online loten te kopen via zonnebloem.nl/loterij.
De afdeling Aalsmeer-Rijsenhout heeft 200 gasten en 25 vrijwilligers. Met meer vrijwilligers kan de afdeling doorgroeien, maar voor nu wordt de grens van 200 personen aangehouden. Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger van deze waardevolle vereniging te worden, neem contact op met de secretaris van De Zonnebloem, Luci Beumer-Persoon, via 06–30779097. Zij zijn vooral op zoek naar vrijwilligers voor Aalsmeer-Oost en Rijsenhout.

Foto: Zonnebloem Aalsmeer-Rijsenhout.