Mislukte inbraak Primera Uithoorn

Spookrijdende inbrekers gepakt na achtervolging.


Uithoorn – Na een mislukte inbraak bij Primera in Uithoorn zijn drie jonge Amsterdammers in de nacht van donderdag op vrijdag na een wilde achtervolging opgepakt. Rond  01.10 uur hoorden omwonenden hard rammen op een ruit. Dit bleek de ruit van de Primera op het Zijdelwaardplein te zijn. Er werd direct 112 gebeld. Een aantal getuigen zag een persoon door het gat in een ruit kruipen en samen met twee anderen vervolgens hard wegrennen in de richting van het park. Een van de getuigen heeft deze vlucht gefilmd en deze ter beschikking gesteld aan de politie.

Het alarmsysteem van de winkel werkte zeer goed. Behalve dat het inbraakalarm geactiveerd werd, ging ook de aanwezige mistgenerator af. Dit apparaat zet binnen enkele seconden de gehele winkel compleet in ondoorzichtige rook. Binnen kan dan alleen nog maar op de tast iets gevonden worden. De reden dat er bij deze inbraak niets is buit gemaakt.

Achtervolging

Agenten, die snel aanwezig waren, zagen een auto met flinke snelheid wegrijden. De politie ging direct in de achtervolging en constateerde dat er drie jonge mannen in de auto zaten. Een stopteken vanuit de politieauto werd genegeerd. Op de N201, richting de A2, reed de vluchtauto in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur, 140 km per uur. De politieauto werd gevaarlijk afgesneden en in een bocht gingen de drie spookrijden.

Politieauto’s van andere en de landelijke eenheden haakten aan bij de achtervolging. Nadat de auto door assistentie van de Landelijke Eenheid tot stoppen was gedwongen, konden de drie worden aangehouden. Het bleken drie 17- jarige Amsterdammers te zijn. Twee van hen waren bij de inbraak gewond geraakt.