Meld je aan voor de Kidsrun bij de Kooyman Polderloop

Regio – Donderdag 1 augustus gaat het weer gebeuren, de Kooyman Polderloop, hét loopevenement in de zomer in deze regio.

De schoolvakanties beginnen over een paar weken al, het is daarom belangrijk dat je je nu al opgeeft voor de kidsrun. Dat is elk jaar met rond 200 deelnemende kinderen een groot spektakel. Naast de vele toeschouwers zijn er ook een groot aantal ouders en enkele grootouders die met de jongste lopers meelopen.

Voor de eerste keer dit jaar zijn er aparte starts voor de kinderen tot en met 8 jaar en de kinderen van 9 tot en met 11 jaar. Een belangrijke reden daarvoor is dat we de jongste kinderen meer ruimte willen geven bij het gedrang bij de start.

De organisatie van de loop die dit jaar voor de 36e keer wordt gehouden is in gezamenlijke handen van de Atletiek Klub Uithoorn (AKU) en het Feestcomité de Kwakel.

Schrijf je nu al in
Alle deelnemers, ook de deelnemers aan de kinderloop, lopen met een startnummer met een chip daarin verwerkt . Dat betekent dat de tijd van iedereen direct wordt geregistreerd

De organisatie vraagt de deelnemers, zowel voor de G-run, de kidsrun en de langere afstanden, om zich zoveel mogelijk van te voren in te schrijven via www.inschrijven.nl. Dat kan tot en met 29 juli.

Nainschrijving is op de dag van de loop wel mogelijk.

Inschrijfgeld
1,2 km:            €1,- ,    bij nainschrijving €2,-
1,2 km G-run: €2,50 , bij nainschrijving €3,-
4 km:               €5,- ,    bij na inschrijving €6,-
10 km:             €6,- ,    bij na inschrijving €7,-

Teambattles
Naast de individuele deelname aan de Kooyman Polderloop is er de mogelijkheid om als lid van een team bij de afstand van 10 km deel te nemen  aan de zgn. ‘Teambattle’. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. De tijden van de 4 eerstaankomenden van een team worden opgeteld. N.B.: dit jaar is er ook een Teambattle op de afstand van 4 km. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 personen, de tijden van de 6 eerstaankomenden van een team worden opgeteld,

Voor de 3 snelste teams van beide battles ligt er een mooie prijs in de vorm van een barbecuepakket van de plaatselijke slager klaar en de poedelprijs voor het laatste team is een schaal met lekkere hapjes.

Als lid van een team meld je je individueel aan via www.inschrijven.nl, het team meldt zich aan bij de organisatie via kooymanpolderloop@gmail.com. Aan deelname als team zijn geen extra kosten verbonden.

Wie kunnen meedoen aan de Teambattle: een groep vrienden/vriendinnen/buren, een sportteam van een vereniging, een bedrijfsteam, ouders en leerkrachten van een school, etc.

Programma
18.30u.: 1,2 km Specials G-run
18.45u.: 1,2 km kidsrun t/m 8 jaar
19.00u.: 1,2 km kidsrun 9 t/m 11 jaar.
19.15u.: 4 km
20.00u.: 10 km
Na afloop zal de  muziek in de tent weer voor veel sfeer zorgen.

Prijzen en herinnering
Voor de deelnemers aan de G-run ligt een medaille en een ijsje klaar. Bij de kidsrun zijn er 2 categorieen, een voor de kinderen tot en met 8 jaar en een voor de groep van 9 t/m 11 jaar. Door de eerste 3 aankomende jongens en meisjes in beide categorieen kunnen er bekers verdiend worden. Alle kinderen krijgen aan de finish een mooie medaille en een ijsje.

Voor de eerste 3 aankomende dames en heren bij de 4 km liggen er mooie bekers aan de finish en voor alle deelnemers een leuke herinnering.

Voor de eerste 10 aankomenden bij de dames en de heren op  de 10 km zijn er waardebonnen beschikbaar die bij de sportzaak in Uithoorn kunnen worden besteed en voor alle deelnemers een leuke herinnering

Voor elke 100e deelnemer bij de 4 en 10 kilometer is een heerlijke taart beschikbaar en ook de 1e Kwakelse vrouw en man op de 10 kilometer kan een taart ophalen

Inlichtingen
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Jos Lakerveld (AKU), 06 57036868, jostineke8@gmail.com.

Foto: aangeleverd