Inschrijven voor nieuwe editie Meerlandenfonds

Rijsenhout – De inschrijving voor de nieuwe editie het Meerlandenfonds start op woensdag 15 november. Ook deze keer heeft Meerlanden een bedrag van 55.000 euro in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. De clubs, die in het verzorgingsgebied van Meerlanden* gevestigd moeten zijn, kunnen tot 15 december 2023 een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/fonds.

“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze lokale samenleving. Juist met hun onvermoeibare en enthousiaste inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. En daarom ondersteunen we hen graag”, zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “We kijken natuurlijk weer naar mooie projecten en activiteiten die bijdragen aan een beter milieu en het geluk van mens en dier vergroot. Ik roep alle vrijwilligers in de regio op om een aanvraag te doen voor een donatie uit het Meerlandenfonds!”

Nieuw moment voor uitreiking

Deze editie is de inschrijving van 15 november tot 15 december. Ook de bekendmaking en uitreiking vinden op een ander moment in het jaar plaats; niet meer in de volle decembermaand, maar medio februari. Deze keer op 14 februari 2024. Om zo meer aandacht te kunnen geven en vragen voor de vrijwilligers, hun clubs en natuurlijk voor de doelen van de donaties. Zo komen liefdadigheid en liefde mooi samen.

Mooie en duurzame leefomgeving

Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroot.

Online inschrijven

Goede doelen en (sport)verenigingen komen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds in aanmerking door een project te beschrijven. De inschrijving sluit op 14 december. Eind janauri ontvangen de aanvragers bericht over een eventuele toekenning van een bedrag uit het fonds en over de overhandiging van deze bedragen. Het reglement staat op www.meerlanden.nl/fonds.

*De gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom,