handbal

Handbal: Winst Dames 1 en Heren 1 Greenpark

Aalsmeer – Dames 1 van Greenpark Aalsmeer speelde afgelopen zaterdag 9 februari een thuiswedstrijd. Fortissimo uit Cothem kwam op bezoek in De Bloemhof. Heren 1 wachtte deze dag een lange reis naar Sittard in Limburg om het hier op te gaan nemen tegen de moeilijke concurrent, OCI Lions.

De handbaldames van Aalsmeer hadden aan het team van Fortissimo een geduchte tegenstander. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werd over en weer gescoord. Het was uiteindelijk Greenpark dat de winst naar zich toetrok en de eindstand op 26-24 bepaalde. Fortissimo teleurgesteld terug naar Cothem. Aalsmeer daarentegen bouwde een feestje in de kleedkamer!

De wedstrijd Heren 1 Greenpark Aalsmeer tegen OCI Lions was een ware thriller. Spannend vanaf het begin tot het eindsignaal. Aalsmeer nam direct het heft in handen en wist op voorsprong te komen, maar OCI Lions liet zich niet overrompelen en wist op gelijke hoogte te komen en te blijven. Even leek het erop dat dit duel gelijk zou eindigen, maar het geluk lag aan de zijde van Aalsmeer. Greenpark wist te winnen met slechts één puntje meer (19-20) en dat in het ‘hol van de leeuw’!

Met superblije spelers en een trotse coach werd de lange reis terug naar Aalsmeer ingezet. Door deze winst op OCI Lions staat Greenpark nu op plaats vier in de BeNe League. Het team krijgt overigens in het nieuwe seizoen versterking van twee nieuwe handballers. Max de Maat verruilt Quintus voor Aalsmeer en Pepijn Michielsen gaat weg bij Hellas om bij Aalsmeer te kunnen spelen.

Doelpuntenmakers voor Greenpark: Robin (6), Vaidas en Rob (elk 4), Tim (3), Samir (2) en Erik (1). Man van de wedstrijd was doelverdediger Marco Verbeij.

Foto: www.kicksfotos.nl (Dames 1 Greenpark Aalsmeer tegen Fortissimo).