Handbal: Nipt verlies heren Greenpark

Aalsmeer – Een derby waar reikhalzend naar uit werd gekeken in de handbal-wereld, de BeNe League wedstrijd Greenpark Aalsmeer tegen Volendam. Aalsmeer maakt kans op een plaatsje bij de eerste vier, Volendam zit op het randje er van.

Zaterdagavond 23 februari vond het treffen tussen deze twee toppers plaats. Voor Aalsmeer een uitwedstrijd tegen Kras in Volendam. Het werd een harde wedstrijd met veel overtredingen en een ‘matige’ scorestand. De rust gingen de ploegen in met 6-8 voor Aalsmeer.

De tweede helft werd de strijd opnieuw fanatiek hervat. De teams bleven aan elkaar gewaagd en er werd over en weer gescoord. Het was uiteindelijk Volendam dat de winst naar zich toe wist te trekken. Eindstand 19-18. Helaas voor Aalsmeer dat thuis nog met best ruime cijfers gewonnen had van Volendam.

Doelpunten: Tim (5), Robin (4), Rob (3), Remco (2), Marwin, Samir, Vaidas en Erik (elk 1).

Kostbare punten

“Kostbare punten verloren”, aldus voorzitter Mike van der Laarse van Greenpark Aalsmeer na afloop van de wedstrijd. Een (lichte) kater voor Aalsmeer dat uiteraard had willen winnen voor een stevige positie in de Final Four. Ondanks het verlies behoudt Greenpark Aalsmeer vooralsnog de vierde positie, maar het is in deze Belgische Nederlandse handbalcompetitie de komende weken nog heel spannend. De definitieve kaarten zijn nog niet geschud…

Aanstaande zaterdag 2 maart spelen de Aalsmeer heren thuis in De Bloemhof tegen de nummer twee, het Belgische Visé.

Ook verlies Dames 1

Dames 1 van Greenpark speelde afgelopen zaterdag 23 februari thuis in De Bloemhof en had ook Kras Volendam als tegenstander. De ploegen lieten handbal op topniveau zien. Er werd over en weer gescoord, maar helaas voor Aalsmeer wist Volendam net iets vaker de bal achter de keepster te krijgen. Eindstand: 24-27.