Handbal: Jongens D1 en C1 Green Park gehuldigd

Aalsmeer – Twee juniorenelftallen van Greenpark Handbal Aalsmeer zijn in een bomvolle Bloemhof, voor de wedstrijd  van Heren 1 tegen Bevo, gehuldigd door wethouder sport Bart Kabout. De jongens D1 werden Nederlands kampioen in de Beach Handball competitie en de jongens C1 zijn Nederlands kampioen geworden in de zaalcompetitie. Beide ploegen spelen op het hoogste niveau in Nederland. 

Hoogste niveau

De jongens C1 rondde vorig jaar een spannend seizoen succesvol af. “We zijn als gemeente Aalsmeer heel blij met een sportvereniging waarvan Heren 1 al jaren op het hoogste niveau acteert”, zegt wethouder Kabout. “Dan mogen we best even stilstaan bij het feit dat een nieuwe generatie zich alweer aandient in de top van het Nederlandse zaalhandbal.”

Beach Handball groeiende 

De jongens D1 werden Nederlands kampioen in de landelijke competitie in het zand. “Ook dat is een mooie ontwikkeling die we best even in het zonnetje mogen zetten”, aldus de wethouder. Op de Olympische Spelen in Parijs is Beach Handball een demonstratiesport. De sport is dus enorm in opkomst. “Het is mooi om te zien dat we als Greenpark Handbal Aalsmeer daar nu ook met de jeugd flink aan de weg timmeren”, zegt voorzitter Mike van der Laarse van Greenpark Handbal. De wethouder bedankte ook de begeleiders en coaches van Greenpark Handbal Aalsmeer voor hun inzet. 

Twee Beach Handballvelden

Rond De Bloemhof wordt hard gewerkt aan de realisatie van het Jac Stammespark. Er komen naast de sporthal ook twee nieuwe Beach Handballvelden. Volgens Mike van der Laarse is dat een goede ontwikkeling. “Dat is heel mooi want zo kan er nog meer getraind worden en de toekomst van het Beach Handball nog beter geborgd worden.” De C1 en B1 junioren konden ook Nederlands kampioen bij het Beach Handball worden maar de finales, waar ze zich voor hadden geplaatst, werden destijds afgelast wegens hitte. 

Foto: www.kicksfotos.nl