Gratis medicijn in winkelcentra in Uithoorn

Uithoorn – Op zaterdag 4 mei werd er op een bijzondere manier aandacht gevraagd voor wandelen. In Zijdelwaard en op het Amstelplein werden medicijndoosjes uitgedeeld door dokters en wandelcoaches van de AKU. De boodschap was: “Ik heb hier een medicijn voor u wat de bloeddruk en het cholesterol verlaagd en wat waar u een goed gevoel bij krijgt.” Op het doosje stond: 20 weken wandelen bij u in de buurt. Gebruik minimaal 1x per week. Regelmatig bewegen is de basis voor een gezond leven. Helaas is de hele maatschappij te makkelijk geworden en slikt men soms liever pillen, in plaats van er zelf iets aan te doen met een gezonde leefstijl. Het doel van deze dag was om aandacht te vragen voor wandelen. Dit is een activiteit die laagdrempelig is en door bijna iedereen kan worden gedaan.

Wandelen

Vanaf 15 mei wordt er  bij de Atletiek Klub (AKU), iedere woensdagavond gewandeld, met een wandelcoach, maar ook zorgverleners (huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en diëtisten) lopen mee. Gestart wordt met een beginnersgroep, lopen ongeveer 45 minuten met wat oefeningen tussendoor en als blijkt dat het niveau hoger ligt dan wordt het tempo aangepast. Mocht u twijfelen of dit iets voor u is? U kunt altijd een paar keer vrijblijvend mee wandelen.

Vorig jaar is er ook gewandeld en de reacties van de deelnemers waren zeer positief. Een aantal deelnemers heeft in overleg met de huisarts zelfs wat medicatie kunnen minderen.

AKU hoopt dat weer met een gezellige groep wandelaars gestart kan worden. De eerste bijeenkomst is op woensdag 15 mei en de aanvang is 19.15 uur met algemene informatie en aansluitend gaat er gewandeld worden. Daarna elke woensdag start om 19.30 uur vanaf de AKU-locatie, sportpark Randhoorn.