Gewonde na ongeval op Burg. Kasteleinweg

Aalsmeer – Op de kruising Burgemeester Kasteleinweg met de J.C. Mensinglaan heeft maandag 16 oktober rond kwart voor tien in de avond een zwaar ongeval plaatsgevonden. Een bus en een auto zijn met elkaar in botsing gekomen. Door de klap is de bestelbus over de kop geslagen. De auto is aan de voorzijde zwaar beschadigd geraakt.

Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder de politie, de brandweer, de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team. Eén persoon, een 21-jarige inwoner, is gewond geraakt en is per ambulance afgevoerd. Hij klaagde over pijn aan z’n nek, arm en rug. Inmiddels is hij weer thuis. Alle andere betrokkenen zijn ter plaatse verzorgd door medewerkers van de ambulancedienst, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft de bestuurder en de inzittenden van de bus samen met omstanders uit de wagens bevrijd. De bestuurder van de auto wist op eigen kracht uit zijn wagen te komen.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft het wegdeel afgezet en ter plaatse onderzoek gedaan. Volgens een getuige is een van de twee wagens door het rode verkeerslicht gereden.

Twee betrokkenen zijn aangehouden. Beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het gaat om een 30-jarige man en de bijrijder van de bus. Deze 48-jarige staat gesignaleerd in Noordwijk en zal worden overgedragen aan de politie van de badplaats.

Een chauffeur van Connexxion reed vlakbij en wist tijdig af te remmen. Het ongeval zien gebeuren, meer informatie? De politie hoort het graag via 0900-8844. Omstreeks één uur in de nacht is de weg weer vrij gegeven voor gebruik.

Foto: Marco Carels