Fietser zwaar gewond bij eenzijdig ongeval

De Kwakel – Aan de Vuurlijn is vrijdag 4 oktober kort na acht uur in de avond een persoon zwaar gewond geraakt. Volgens omstanders is het slachtoffer met zijn fiets ongelukkig ten val gekomen ter hoogte van de Hoofdweg. 

‘Spekglad

Een buurtbewoner meldt dat er op de Vuurlijn vaker ongevallen gebeuren. Sinds overigens de Vuurlijn opnieuw ingericht en autoluw gemaakt is. De weg is voorzien van een rode laag asfalt en deze laag wordt bij regen, volgens omwonenden en gebruikers, heel erg glad. Over de ‘spekgladde’ Vuurlijn is al divere malen aan de bel getrokken bij de gemeente, maar vooralsnog worden geen maatregelen genomen.

Actie ondernemen

Dit tot ongenoegen van bewoners en gebruikers. Ze zijn er inmiddels behoorlijk boos over. De Vuurlijn is een veel gebruikte route voor onder andere schoolgaande jeugd van Kudelstaart naar Uithoorn. Er zijn al meerdere ‘uitglijers’ geweest en nu dus met ernstig letsel tot gevolg. Voor de bewoners is dit de limiet. De gemeente moet volgens hen nu echt actie ondernemen voordat er nog meer ongelukken gebeuren met zwaar letsel tot gevolg.

Foto: Marco Carels