Ergernis over ‘uitdragerij’ in Kudelstaart

Kudelstaart – Al een week ligt op een drietal straathoeken van de Graaf Willemlaan een enorme berg huisafval. Ledikanten, stoelen, kinderspeelgoed, afgedankt hout, vloerdelen, kasten, matrassen… het zijn typisch spullen die naar Meerlanden moeten. Echter: het ophalen laat op zich wachten.

Intussen stoort de buurt zich aan de weggegooide huisraad. Het trekt ‘kijkers’ aan die hopen er nog iets bruikbaars uit te vissen en daarnaast blokkeert het grofvuil de stoep. Voetgangers moeten de weg op om erlangs te kunnen. Voor rollatorgebruikers en vrouwen met een kinderwagen is een extra ‘stoep af-stoep op’ ook niet handig.

De grootste ergernis is echter het aangezicht: “Het lijkt wel een uitdragerij”, aldus een van de omwonenden. “De kringloop is er niets bij”, aldus een ander. Op de kalender van Meerlanden staat inderdaad maart aangegeven als maand waarin grofvuil wordt opgehaald. Maar… dit gaat wel op afspraak. Zouden de personen die het vuil op de hoek van de straat hebben gedeponeerd die wetenschap hebben? De buurt hoopt niet tot en met 31 maart met de ongewilde kringloopspullen opgescheept te zitten.

Update: Dezelfde dag is Meerlanden langs gekomen en heeft al het grof vuil ingeladen. Een compliment waard!

Foto: www.kicksfotos.nl