Doe mee met de Klimaat Classic en fiets mee

Uithoorn – Op 21 juni neemt Petra van Leeuwen van Gemeentebelangen Uithoorn – De Kwakel deel aan de Klimaat Classic, een bijzondere fietstocht langs de toekomstige kustlijn van Nederland als de zeespiegel blijft stijgen. Deze tocht van 375 km is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een belangrijke manier om aandacht te vragen voor de dringende noodzaak van klimaatmaatregelen. De Klimaat Classic biedt verschillende afstanden, variërend van 90 tot 375 kilometer. De langste route van 375 kilometer start in Breda en volgt de toekomstige kustlijn helemaal naar Groningen. Petra heeft er samen met twee andere leden van Gemeentebelangen voor gekozen om deze langste afstand te fietsen, om zo hun betrokkenheid bij dit cruciale onderwerp te tonen.

Klimaatbelofte
Door deel te nemen aan deze tocht, onderstrepen ze het belang van verandering om klimaatverandering tegen te gaan en anderen te inspireren om ook over onze toekomst en het klimaat na te denken. Tijdens de inschrijving wordt gevraagd een klimaatbelofte te doen, waarin deelnemers aangeven wat zij zelf gaan doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Petra heeft zelf de belofte gedaan om dit jaar stappen te gaan zetten in de verduurzaming van hun huis, vaker een dagje geen vlees te eten en nog meer de fiets te pakken.

Wil je ook meedoen en een verschil maken? Je kunt je nog inschrijven tot en met 13 juni via www.climateclassic.nl. Laten we samen trappen voor een duurzame toekomst!

Foto aangeleverd.