Netwerkoplossingen

Dit zijn 4 populaire netwerkoplossingen voor bedrijven

PARTNERBIJDRAGE

Het bedrijfsleven in Nederland staat bekend om haar hoge innovativiteit. Dit geldt met name op het vlak van verbonden zijn met zowel stakeholders als klanten. Om deze verbindingen gezond te houden, dienen bedrijven echter te beschikken over de juiste netwerkoplossingen. Maar welke netwerkoplossingen voor bedrijven zijn in trek bij bedrijven als Signetbreedband.nl? In deze blog bespreken we de 4 opties waar je van af hoort te weten. Lees dus zeker verder om alle opties beter te leren kennen.

Managed WAN

In de eerste plaats is managed WAN (Wide Area Network) een zakelijke netwerkoplossing die erg in trek is. Managed WAN is een service waarbij een provider de infrastructuur, software, beveiliging en monitoring verzorgt om bestanden en applicaties over verschillende locaties heen te zenden. Met managed WAN krijg je toegang tot een snelle verbinding met stabiliteit op een veel hoger niveau, meer flexibiliteit en betere zakelijke prestaties. Bovendien biedt Managed WAN ook een betere kostenefficiëntie ten opzichte van traditionele verbindingen. Hierdoor is dit een razend populaire netwerkoplossing voor bedrijven.

Point to point verbindingen

Ten tweede is er ook point to point verbindingen. Point-to-point verbindingen bieden een krachtige en stabiele verbinding tussen twee locaties, waardoor bedrijven betere prestaties kunnen behalen. Bovendien zijn deze verbindingen ook gemakkelijk te configureren, wat de implementatie ervan een stuk sneller en efficiënter maakt. Of het nu gaat om lage latency of simpelweg een stabiele connectiviteit over grote afstanden: point-to-point verbindingen zijn echt een must, waardoor het meer dan logisch is dat deze netwerkoplossing zo in trek is.

Een IP private network

Daarnaast is er ook de optie voor een IP Private Network. Met deze optie kunnen bedrijven een netwerk creëren dat gescheiden is van het openbare internet, waardoor ze hun gegevens beter kunnen beveiligen. Dit biedt meer controle over de data, wat ervoor zorgt dat je minder kwetsbaar bent voor cyberaanvallen. Bovendien levert een IP Private Network ook een betere prestatie en flexibiliteit met hoge bandbreedte aan.

SD-WAN

Tot slot is er ook SD-WAN (Software Defined Wide Area Network). SD-WAN biedt een gecentraliseerd beheergedeelte voor WAN’s en maakt het mogelijk om verbinding te maken met verschillende netwerken via een enkele console. Hierdoor kan een bedrijf veel gemakkelijker schakelen tussen verschillende verbindingsopties, netwerkverbindingen beheren en hardware kosten besparen. SD-WAN is dus een geweldige optie als je netwerkkosten wilt minimaliseren en het beste uit je verbindingen wilt halen.

Al deze netwerkoplossingen stellen bedrijven in staat om hun stakeholders en klanten efficiënt te bedienen, wat essentieel is voor hun succes. Kijk daarom goed naar welke netwerkoplossing het beste is voor je eigen bedrijf zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt. Hopelijk heeft deze blog je hiermee een flink eind op weg geholpen.