Corona testbus in Kudelstaart

Aalsmeer – Vanaf maandag 25 januari tot en met zondag 7 februari staat de corona testbus van de GGD achter het Dorpshuis in Kudelstaart. In de bus kunnen mensen uit Kudelstaart en Aalsmeer met lichte klachten zich zonder afspraak gratis laten testen op corona.

Laagdrempelige manier

Wethouder Zorg Wilma Alink: “Het aantal besmettingen moet omlaag. We willen daarom onze inwoners op een laagdrempelige manier een coronatest aanbieden. Het is belangrijk om je te laten testen. Ook bij lichte klachten. Dit is naast het naleven van de coronamaatregelen een goede manier om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Hopelijk komen we zo sneller uit deze lockdown.”

Zonder afspraak en gratis

Een testbus is een speciaal hiervoor omgebouwde touringcar. De bus is zeven dagen per week open van 9.00 tot 16.00 uur. Iedereen uit Kudelstaart en Aalsmeer kan terecht zonder afspraak en het testen is gratis. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, met mondkapje op en op voldoende afstand, wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is.