Compostdag Meerlanden gaat niet door

Aalsmeer – De landelijke compostdag, die gepland stond op zaterdag 27 maart, gaat ook dit jaar niet door. Dit besluit volgt uit een landelijke rondvraag bij gemeenten, afvalinzamelaars en GFT-composterbedrijven door de overkoepelende brancheorganisatie Vereniging Afvalbedrijven. Geconcludeerd is dat het organiseren van een compostdag niet passend is ten aanzien van de landelijk geldende richtlijnen rond het coronavirus.

Meerlanden en de gemeente Aalsmeer delen deze conclusie: Een activiteit organiseren die aanleiding geeft tot extra reisbewegingen en mensen bij elkaar brengt, is niet verstandig voor bezoekers en de medewerkers die deze dag organiseren.

Dag van de moestuin

Om gedeeltelijk aan de vraag vanuit inwoners voor goede compost voor de bodem van hun (moes)tuin tegemoet te komen, zal de ‘Dag van de moestuin’ op Goede Vrijdag 2 april wel doorgaan. Hiervoor kunnen eigenaren en beheerders van moes-, volks- en schooltuinen gratis MeerCompost aanvragen.

Meerlanden bezorgt op 2 april de compost op locatie, zodat hiervoor geen extra mensen op de been gebracht hoeven te worden. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van compost op www.meerlanden.nl