Cheques van Lions dames voor 3 prachtige doelen

Aalsmeer – Op maandagavond 25 september hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het clubjaar 2022/2023 uitgedeeld aan een drietal organisaties. Als eerste ontving Stichting KiKa een cheque ter waarde van 5.149,89 euro. KiKa behoeft nauwelijks nog enige introductie maar het blijft hard nodig om deze organisatie te ondersteunen. Waar 20 jaar geleden nog drie van de tien kinderen met kinderkanker overleed, zijn dat er nu twee. KiKa streeft naar 100% kans op genezing en bewijst dat onderzoek écht helpt om dit te realiseren.

Als tweede ontving het Tesselschade Studiefonds een cheque met hetzelfde bedrag. Het Tesselschade Studiefonds geeft vrouwen die dat zelf niet kunnen betalen geld voor een opleiding of studie. Daarmee kunnen ze financieel zelfstandig worden. Per jaar zijn er gemiddeld een kleine 100 afgestudeerde vrouwen die direct aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt.

Als laatste ontving Stichting SAM ook een cheque van 5.149,89 euro. SAM staat voor Sociale Activiteiten voor de Medemens. Stichting SAM organiseert van alles om het leven van ouderen en mensen met een beperking uit Aalsmeer en Kudelstaart een stukje fijner te maken. De bijdrage van de Lions dames is speciaal bedoeld voor een Kerstdiner voor ouderen en mensen van Ons Tweede Thuis georganiseerd door de jongeren afdeling van Stichting SAM.

Slag om Aalsmeer en Kerstmarkt

Ook komend clubjaar gaan de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia mooie activiteiten organiseren om weer diverse goede doelen te kunnen ondersteunen. Zo vindt op 15 november de Slag om Aalsmeer plaats, de dames verkopen wijn voor het goede doel en op vrijdag 8 en zaterdag 9 december wordt de inmiddels fameuze, super gezellige Kerstmarkt georganiseerd op de Historische Tuin. Kijk voor meer informatie op www.lionsclubaalsmeerophelia.nl.