Boten vol afval na schoonmaakactie

Aalsmeer – Vroeg in de ochtend op zaterdag 11 maart startte de schoonmaakactie op de Westeinderplassen van SPIE en de Raad van Twaalf. In het kader van NL doet wordt jaarlijks met boten de Poel opgegaan om zwerfvuil op te ruimen. De oproep van SPIE om mee te helpen bleek goed gehoord. Er waren veel boten en een grote groep vrijwilligers meldde zich bij Watersport Vereniging Aalsmeer aan de Uiterweg. Naast deelnemers aan de pramenrace namen ook leden van politieke partijen deel, evenals burgemeester Jeroen Nobel en wethouder Jop Kluis.

De boten kwamen na enkele uren overvol terug. Wat een hoeveelheid afval is er weer gedumpt op de Westeinder. De schoonmaakactie bleek absoluut nodig. Houten planken, kapotte emmers en stoelen, veel plasticresten en oud papier. Bij terugkomst stond de vuilniswagen van Meerlanden klaar om al het verzamelde afval in ontvangst te nemen. Liefst 4,3 ton (!) afval hebben de ruim tachtig vrijwilligers bij elkaar geraapt.

De Westeinderplassen zijn weer klaar voor een mooie lente en zomer. De kop erwtensoep na afloop voor alle deelnemers was zeker verdiend. Bedankt namens alle gebruikers van de Poel. Een applaus waard!

Foto: www.kicksfotos.nl