Boaz, Sem en Levi Junior Cyber Agents Aalsmeer

Aalsmeer – In een politieauto met zwaailicht en een loeiende sirene kwamen Boaz (10 jaar), Sem van den Berg (10 jaar) en Levi van Amsterdam (8 jaar) woensdag 25 mei naar het raadhuis voor hun huldiging als Junior Cyber Agent van het Hackshieldspel. Hackshield is bedoeld om kinderen tussen de 8 en 12 jaar op online weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Via het spel worden zij opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online risico’s.

In de trouwzaal werden Boaz, Sem en Levi ontvangen door burgemeester Gido Oude Kotte. In bijzijn van familie en vrienden ontvingen zij een heus certificaat. Burgemeester Oude Kotte is trots op de Aalsmeerse Junior Cyber Agents. “Supergoed dat Aalsmeerse kinderen de hackshield game spelen. Als Cyber Agents helpen zij de gemeente en de politie om Aalsmeer digitaal veilig te houden.”

Jeugdagente Kim van der Weij legde uit hoe cybercriminelen te werk gaan en waarom het belangrijk is dat kinderen weten wat de gevaren zijn en dat ook aan hun broers, zusjes, ouders en opa’s en oma’s vertellen. Na de bijeenkomst mochten de jongens met Kim mee naar het politiebureau voor een rondleiding.

Speel mee

Ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil jij ook gehuldigd worden door de burgemeester en jeugdagente Kim van der Weij? Meld je aan via www.joinhackshield.com, speel het spel en zorg dat jíj de meeste punten verdient! Aan het einde van dit jaar gaat de gemeente nieuwe Junior Cyber Agents in het zonnetje zetten.