Amb8route: Kennis maken met lokale ambachten

Kudelstaart – Prachtige lentedagen! Lammetjes in de wei, bloemen in de bermen; tijd voor een mooie fiets- of wandeltocht. En dan ook nog met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan lokale ambachtslieden! Maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, kan tussen 10.00 en 17.00 uur een bezoek gebracht worden aan ambachtelijke plekjes in Kudelstaart en omgeving. Acht lokale ambachtslieden stellen deze dag hun deuren en werkplaatsen open voor publiek. Een kijkje in de keuken van de palingroker, de zeepmaker, de beeldhouwer, de bloembollenkweker en de pottenbakker. De Amb8route bestaat uit een ongeveer 15 kilometer lange fietsroute langs alle ambachtslieden en voert door het dorp Kudelstaart, langs de Westeinder en de Drecht via het Jaagpad aan de Amstel weer naar Kudelstaart. 

Extra ambachten

Op veel locaties zijn bijzondere extra ambachten te bewonderen. Een heuse thee sommelier, een wol spinner, tekenaars, een kruidendeskundige en nog veel meer. Bij de routekaart zit een inlegvel met alle extra ambachten. De routekaart is te koop voor 3,50 euro bij alle deelnemers. De fietsroute kan bij alle ambachtslieden gestart worden en voert langs acht ambachtelijk locaties en een aantal horeca plekken. De routekaart bevat behalve de plattegrond en de contactgegevens van de deelnemers informatie over de omgeving en interessante kortingsbonnen! De routekaart is geldig voor 2 personen en kinderen fietsen gratis mee! De extra ambachten worden op een speciaal inlegvel bij de routekaart gevoegd. 

Lokale ondernemers

De Amb8route is een initiatief van lokale ambachtelijke ondernemers. Doel is mensen van dichtbij en veraf kennis te laten maken met de unieke lokale ambachten en de bijzondere natuur en infrastructuur van de poldergebieden in de regio. De fietsroute is ook buiten deze open dag te maken, op de routekaart staan de openingstijden per locatie aangegeven. Uniek is deze Tweede Pinksterdag dat alle deelnemers aan de Amb8route hun werkplekken tegelijk open stellen! Kijk voor meer informatie op de website www.amb8route.nl of op Facebook.