Actie voor onderzoek diabetes type 1

Aalsmeer – Een fondswerving actie ten behoeve van verder onderzoek naar type 1 diabeten heeft maar liefst 225 euro opgeleverd! Via een statiegeld bonnenzuil doneerden klanten van Jumbo Koster massaal hun statiegeldbon.

Op de foto naast de zuil bij Jumbo Koster staat Desley een merendeels vrolijk Aalsmeers meisje bij wie 5 jaar geleden type 1 diabetes werd geconstateerd na een korte periode van algehele malaise (dorst, veel plassen, wazig zien, afvallen, vermoeidheid). Desley kan uitleggen wat het is om 2000 keer je zelf in je vinger moeten prikken om een bloedtest te kunnen doen om je bloedsuikerwaarde te kunnen meten, jezelf 900 tot 1200 te moeten injecteren met insuline, de hele dag koolhydraten tellen! Een kind van haar leeftijd hoort niet chronisch ziek te zijn maar te kunnen spelen.

Het JDRF; is een foundation die 40 jaar geleden is opgericht in Amerika door ouders van kinderen met type 1 diabetes. Inmiddels is in Nederland in 2011 ook in Nederland de Stichting JDRF ( Juvenile Diabetic Resource Foundation) gestart en heeft in die periode al 20 miljoen euro kunnen besteden aan baanbrekend onderzoek met zeer hoopgevende resultaten! Op de website www. jdrf.nl is hierover meer te lezen.

Desley, 150.000 andere type 1 diabeten en 750.000 naasten danken de klanten van Jumbo Koster, de eigenaar van de super en natuurlijk de media die bekendheid geeft aan deze nare chronische ziekte en daar wordt aan gewerkt: Van type één naar type géén. Door onderzoek lijkt  dit geen utopie, maar realiseerbaar!