Politie

23-Jarige inwoner overleden na aanrijding

Aalsmeer – Wat een trieste en treurige afsluiting van een heel gezellige week in Aalsmeer. Rond half drie in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 september heeft op de Oosteinderweg een aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden. Een 23 jarige inwoner, die met zijn halfzus van 18 jaar uit de feesttent kwam en naar huis fietste, is frontaal aangereden door een 44 jarige automobilist uit Rijsenhout. De bestuurder kwam vanaf Amstelveen richting Aalsmeer, heeft enkele auto’s geraakt, is gaan tollen en heeft de fietsers geschept.

De Aalsmeerder liep zwaar hersenletsel op en is aan zijn verwondingen overleden. Zijn  halfzusje raakte ook zwaar gewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze heeft veel botbreuken, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

De politie is direct na het tragische ongeval een onderzoek gestart. De Oosteinderweg is geruime tijd afgesloten geweest. De bestuurder van de auto had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Zijn rijbewijs is terecht ingevorderd en hij moet zich verantwoorden bij justitie.

Veel inwoners hebben geschokt gereageerd op dit vreselijke ongeluk. Pas 23 jaar, een hele familie ontwricht, in diepe rouw. Er heerste zondag, begrijpelijk en terecht, verslagenheid in Aalsmeer. Een tragisch einde, een groot verlies, juist in een periode waarin Aalsmeerders zich, meer dan anders, met elkaar verbonden voelen. Heel veel sterkte en kracht voor de families en vrienden van de slachtoffers.