200 Meesterwerken in Studio’s Aalsmeer

Aalsmeer – In een nieuw ingericht deel in Studio’s Aalsmeer is donderdag 28 mei de expositie met 200 bekende werken van een groot aantal beroemde schilders geopend. Wethouder Ad Verburg van Economische Zaken verrichtte de opening samen met initiatiefnemer Mart Walda en kunstenaar Dion V. “Ik ben er trots op dat 200 meest beroemde schilderijen van de wereld in Aalsmeer te zien zijn. De allerbeste reproducties daarvan dan. 200 Meesterwerken in een expositie, fantastisch! En dan elk werk op ware grootte. De evolutie van de kunst is te zien in 7 tijdvakken. Ook voor de jeugd reuze interessant”, aldus Verburg enthousiast.

“De mogelijkheden van Studio’s Aalsmeer zijn ongekend – het bewijs is deze expositie. Ik ben trots op ondernemerschap en lef van Paul Brandjes dat hij de expositie naar Aalsmeer heeft gehaald. Studio’s Aalsmeer timmert aan de weg en brengt cultuur naar Aalsmeer en zet Aalsmeer ook op de kaart met het theater en mooie shows. Veel mensen uit Aalsmeer, de regio en uit heel Nederland en toeristen kunnen van deze tentoonstelling genieten. Ik heb begrepen dat de tentoonstelling vorig jaar in Rotterdam circa 40.000 bezoekers had. Daar hopen we nu ook op natuurlijk. Dat is goed voor onze Aalsmeerse economie.” Tot slot bedankte de wethouder Mart Walda, kunstenaar Dion V en Studios Aalsmeer voor het mooie initiatief. Met een verfafdruk werd daarna de expositie officieel geopend.De beroemde schilderijen blijven een half jaar hangen in het studiocomplex aan de Van Cleeffkade 15. Een kijkje gaan nemen is een aanrader!

Redding van Aalsmeer
Nog een tentoonstellingstip: Vanaf zaterdag 30 mei presenteert de stichting Oud Aalsmeer de thema-expositie ‘De redding van Aalsmeer. Deltawerken 1765-1777’. De expositie belicht een cruciale periode uit de geschiedenis van Aalsmeer en is samengesteld door voorzitter Jan Willem de Wijn en Hans Alderden (vice-voorzitter). Op 15 panelen en in 4 vitrines wordt ingegaan op het dreigende water waartegen Aalsmeer moest worden beschermd. Zaterdag en zondag te zien in de Historische Tuin in het Centrum, ingang via ophaalbrug op Praamplein.

Foto: Miranda Gommans