winterwandelen

Winterwandelen van berg naar wildernis

Regio – Zaterdag 19 januari organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een winterwandeling. Verzamelpunt: om 9:30 uur op de parkeerplaats bij de algemene begraafplaats in Wilnis.

In deze streek konden mensen zich al vroeg vestigen: de voorlaatste ijstijd had een ‘berg’  achtergelaten waar de eerste ontginners konden wonen, misschien wel vanaf de 9e eeuw. Een pad langs hun weilanden wordt tijdens de wandeling gevolgd, 1000 jaar oud nu. En dan volgt de Vecht, schoonheid en herinneringen. De wandeling eindigt in één van de laatste restanten van een veenwildernis.

Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn, te lopen, te kijken. Tijdens de IVN-Winterwandelingen wordt wel doorgelopen, iedereen wil immers op temperatuur blijven, maar af en toe wordt stil gestaan stil bij de bijzonderheden van de omgeving.

De wandeling is ongeveer 9 kilometer lang en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Draag stevige waterdichte schoenen of kaplaarzen en warme kleding. Neem een (warme) drank mee voor tijdens de ‘pauze’. Wilt u meteen bij het startpunt beginnen of verdere informatie? Neem dan contact op met Hans Tuinenburg via 06-18082328.