Zondag ‘Dummie de Mummie’-feest

Aalsmeer – Aanstaande zondag 20 december wordt een mooi begin van de kerstvakantie; Dummie de Mummie komt letterlijk naar het theater! De mummie viert namelijk zijn eerste Grote verjaardagsfeest en deze dag staat helemaal in het teken van Dummie de mummie en Egypte. Je kunt Dummies gloednieuwe bioscoopfilm zien, meedoen met een wereldrecordpoging, liedjes zingen in Tosca’s theatershow, rijden op een echte kameel, handtekeningen scoren, met Dummie op de foto, dansen met trommels, broccoli winnen en nog veel en veel meer! Tosca Menten, schrijfster van de bekende boekenreeks, vertelt erover, tussen de repetities door, in een telefonische interview: “Het is de tweede film die uitkomt over Dummie. De eerste film kwam vorig jaar uit en was van mijn eerste boek. Deze film is van mijn derde boek, maar ik heb er inmiddels zeven geschreven. Het script van de films is geschreven door Tijs van Marle, die ook de verhalen van Mees Kees bewerkte voor het witte doek. Ik vind het echt een grappige film geworden. Deze is nog avontuurlijker en grappiger. Erg goed gecast ook. Jennifer Hoffman speelt Juffrouw Friek en zij komt als comédienne echt tot haar recht. Ze zet het personage hilarisch neer. Ook Katja Schuurman, Roeland Fernhout en Marcel Hensema, de nieuwe meester Krabbel, vertolken prachtige rollen. Ik ben er heel blij mee hoe het geworden is. Mooi gemaakt ook. Leuk om naar te kijken met de hele familie.” De film Dummie de Mummie en Sfinx van Shakaba is 9 december in première gegaan en draait in de gehele kerstvakantie in Cinema Aalsmeer.

Theatervoorstelling 

Tosca Menten geeft voorafgaand aan de film een hilarisch theateroptreden: De schrijfster zegt hierover: “De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier en staat uiteraard helemaal in het teken van Dummie de Mummie. We spelen en zingen liedjes, het wordt grappig, we gaan een stukje live-cooking doen, waarbij broccoli centraal staat. Fans weten wel waarom. En . Samen met twee muzikanten en een zangeres wordt het een geweldige beleving in het theater. Er zal ook nog een loterij plaatsvinden, er is interactie met de zaal. Het wordt echt een feestje. Dummie’s feestje.” De hele dag staat in het teken van Dummie de Mummie’s verjaardagsfeest in de Studio’s van Aalsmeer. Er zijn mummieactiviteiten, er kan gereden worden op een kameel en de schrijfster loopt er de hele dag om vragen te beantwoorden en handtekeningen uit te delen. Ook Mummie is van de partij, hoe kan het ook anders. Er zijn twee programma’s; ’s morgens van 09.30 tot 14.00 uur en ’s middags van 11.45 tot 17.00 uur.

Wereldrecordpoging

Tussen deze twee programma’s door zal als hoogtepunt van de dag om 13.15 uur een wereldrecordpoging worden gedaan, waarin zoveel mogelijk kinderen tegelijk zich verkleden als Dummie. “Dit wordt het meest ingewikkelde record van de wereld!” Aldus de enthousiast kinderboekenschrijfster. “Kinderen zijn ruim vier uur onder de pannen met dit superfeest aanstaande zondag. Ik zie ze graag verschijnen!” Kaartjes voor een ochtend of middag plezier en belevenis zijn voor 17 euro vijftig verkrijgbaar via www.studiosaalsmeer.nl klik op kidsclub en zie daar Dummie de Mummie of via ticketpoint.nl.

Door Miranda Gommans