Zomerhits en jazz op Radio Aalsmeer

Aalsmeer – De meest genoemde reden dat mensen de radio aanzetten is omdat zij muziek willen horen. Bij Radio Aalsmeer bent u daarvoor bijna een kwart eeuw aan het juiste adres. Eind oktober viert de omroep namelijk haar 25-jarig bestaan! Uw eigen lokale omroep draait overdag de lekkerste non-stop muziek en ’s avonds programma’s die misschien wel door uw buren gepresenteerd worden.

Interview zanger Jannes

Tijdens de zomermaanden is het op vrijdag tussen 21.00 en 23.00 uur tijd voor ‘Vrijdagavondcafé’. Presentator Ron Leegwater heeft het programma tijdens de zomer tijdelijk omgedoopt tot ‘Vrijdagavond Zomer Muziekcafé’. De beste, maar ook de inmiddels vergeten zomerhits uit de tachtig en negentig afgewisseld met de hits van nu. Natuurlijk ook de favoriete zomerhits van een aantal (on)bekende Aalsmeerders, deze week die van John Kruyswijk, Marc Eveleens en Jan van Schuppen. Ze vertellen zelf waarom zij deze hits hebben gekozen. Verder het Westeinder Weekendweerbericht en hitfeiten bij de zomerse nummer 1 hits. Tevens heeft Ron vrijdagavond een leuk interview met de bekende Nederlandstalige zanger Jannes over zijn nieuwe single ’n Grammetje geluk. En natuurlijk hoopt Jannes dat dit een dikke zomerhit gaat worden! Je hoort Jannes rond 21.45 uur. Actief meedoen en reageren kan via Twitter: @Vrij_avondcafé of via de Facebookpagina van ‘Vrijdagavondcafé’. Tijdens de uitzending is Ron ook bereikbaar via 0297-325858 en via studio@radioaalsmeer.nl. Zomerhit-verzoekjes zijn dus ook tijdens de uitzending welkom!

Ladies of Jazz bij ‘Sem’

In ‘Sem op Zaterdag’ deze keer aandacht voor de drie Amerikaanse ‘Ladies of Jazz’, te weten Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en Billie Holiday. Drie verschillende stijlen die presentator Sem van Hest laat horen en wellicht komt er nog een tijdgenote van de dames langs. In levenden lijve of slechts in de vorm van muziek? U hoort het zaterdagmorgen tussen 11.00 en 12.00 uur. Dan hoort u uiteraard ook Louis Armstrong, want die heeft met Ella veel duetten voortgebracht.

In ‘Aalsmeer Politiek’: AB

In Radio Aalsmeer Politiek komt AB-wethouder Gertjan van der Hoeven langs om u kennis te laten maken met zijn muziekkeuze. Degenen die de wethouder persoonlijk kennen, weten dat Pink Floyd met voorsprong op nummer één staat. Wellicht trakteert hij op een heel uur Pink Floyd. Gaat het horen vanaf 12.00 uur aanstaande zaterdag. Radio Aalsmeer is te beluisteren via 105.9 FM in de ether, 99.0 FM op de kabel, digitaal radiokanaal 868 (Caiway) en via www.radioaalsmeer.nl. En te volgen via twitter en facebook.

Foto: Ron Leegwater, presentator van het Vrijdagavond Zomercafé. Foto: www.kicksfotos.nl